Kensapuu

Hoito-ohjeet

Oven tahriintuessa pyyhi lika pois kostealla liinalla kevyesti pyyhkien. Jos tahra ei lähde pelkällä vedellä, lisää liinaan puhdistusainetta. Suihkuta puhdistusaine puhtaaseen siivousliinaan tai kostuta siivousliina muulla tavalla. Pyyhi pinta puhtaaksi, ja kuivaa tarvittaessa lopuksi. Ei vaadi huuhtelua. Kalusteovet voidaan puhdistaa yleisillä kodin puhdistusaineilla, suosituksena esim. Kiilto Kodinpuhdistaja. Älä käytä kiehuvaa vettä puhdistuksessa.

Hankaavien aineiden ja orgaanisten liuotteiden käyttö on kielletty.

Ovi voi vahingoittua ollessaan kosketuksissa erittäin kuumiin kappaleisiin, kuten kuumiin kattiloihin tai paistinpannuihin.

Ovea ei saa altistaa juoksevalle vedelle esim. asennettaessa tuotetta kosteisiin tiloihin. (Kosteisiin tiloihin suositellaan asennettavaksi kalvopinnoitteinen ovi.)

 

Kalvopinnoitettujen ovien lämmönkesto

Kestää SFS-standardien, EN-standardien ja DIN-normien kalusteoville asettamat vaatimukset.

Kalvo-ovien lämmönkesto on -40 º C - +80 º C. Hetkellisesti yli 100 º C.

Uunin rungon ulkolämpötila on syytä tarkistaa asennuksen yhteydessä. Jos rungon lämpötila nousee yli kalusteovien suositusrajojen, asennuksessa on käytettävä lämpösuojalistoja. (EN-standardi 60335-2-6: uunin metallipinnan korkein sallittu lämpötila, kun uunissa 200 ºC yhden tunnin ajan on 85 º C.)

 

Käsittely

MDF-kalusteovien varastoinnille ei ole mitään erityisvaatimuksia. Ovia ei kuitenkaan saa altistaa vedelle.

Ovia käsitellessä on oltava aina varovainen ja huolellinen.

MDF-kalusteovi on herkkä kolhuille, erityisesti kulmissa ja reunaosissa.

Vedin- tai sarananreikiä tehdessä kiinnitä huomiota työalustan puhtauteen. Alustan roskat aiheuttavat helposti naarmuja oveen pintaan. Erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava lakattujen ovien käsittelyssä.

Kiiltävissä kalvo-ovissa on poistettava suojakalvo.

Vähäisiä kulumisesta tai kolhuista aiheutuneita maalivirheitä on mahdollista korjata paikkamaalilla. Maalipinnan rikkoutuessa levyyn asti ovi on erittäin altis kosteudella. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa. Muualla kuin Kensalla tehdyistä korjauksista Kensa ei ole missään vastuussa.

Jos kalvopinta rikkoontuu, sitä ei voi enää paikata. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa.

 

Hävittäminen

Voidaan kierrättää, hävitettävä kuitenkin virallisten määräysten mukaisesti.

Kalvo-ovia poltettaessa matalassa lämpötilassa kloorivedyn muodostuminen mahdollista, joten polttamista ei suositella kotioloissa. Myöskään maaliovia ei suositella poltettavaksi kotioloissa.

PVC-kalvo kuuluu muovijätteisiin.

 

 

 

© Kensa | Creamedia